Бронювання

Блог

Морський берег — найкраще місце для спорту

17 січня 2019

Берег моря на світанку... что може бути чарівні і прекрасніше?

Знаючі люди не завжди асоціюють його тільки з романтичними побаченнями. Насправді, кращого місця для занять спортом ви не знайдете. Тільки на відміну від спортивних клубів, такі місця в рекламі не мають потреби. І зовсім не важливо, на скільки ти приїхав відпочити. Починати ніколи не пізно, тиждень занять у моря зробить твій рік. Це не тільки на фізичному рівні, але і на ментальному. Просто постав хоча б раз будильник на шосту ранку, навіть якщо ти на відпочинку, переможи свою лінь і прийди на берег. Ти закохаєшся в цей ранок, і цим все сказано.

Ну, якщо потрібен додатковий стимул - подивися ввечері кілька серій Рятувальників Малібу. Думаєш вони такі класні і накачані тому, що люблять повалятися на піску і позасмагати з келихом пивка? Звичайно, ні. Хочеш бути красивим - працюй над собою і над своїм тілом, все в твоїх руках. Просто на море це буде відбуватися цікавіше, веселіше, без напрягу.

Отже, з чого почнемо? Для початку - легка розминка, біг по піску. Легкої вона тільки здається на перший погляд. По піску бігати набагато важче, ніж по асфальту або на біговій доріжці. Спочатку вибирай смугу біля самої кромки води, тут пісок щільніше, тому зусиль менше буде потрібно. Поступово можна переходити на сухий пісок. А ще ефективніше - зайти в воду по пояс і бігти вздовж берега.

Бігові вправи на піску хороші тим, що задіяні всі необхідні групи м'язів, але внутрішні органи при цьому не відчувають такої сильної вібрації, як на твердій поверхні. Ще один позитивний момент - спорт на березі моря різноманітний. Кожен день можна освоювати нові місця для бігу, чергувати бігову навантаження пісок-вода-знову пісок. Ну, а якщо недалеко від берега схили - це справжня знахідка для інтенсивного тренування.

Після пробіжки приступаємо до другої фази - тренуванні на піску. Ти можеш вибрати прості фізичні вправи для початку. А з часом, трохи підсилити навантаження на найнеобхідніші групи м'язів.

  • Присідання -отлично підходять для зміцнення м'язів ніг. Простий спосіб - присідаєш, насолоджуючись морськими видами. Ускладнений - присідання спиною до моря. В цьому випадку носок буде вище п'яти, що дасть додаткове навантаження на м'язи гомілки.
  • Випади. Хороший випад - кут 90 градусів. У самої кромки уздовж берега «прошагать» до 30-40 метрів буде цілком достатньо. Для посилення навантаження випади можна робити спочатку від берега, потім навпаки до берега.
  • Віджимання. Зручно робити у кромки, спиною до води, щоб був невеликий нахил. Відмінно працюють м'язи рук.
  • Стрибки. Годиться будь-який варіант - ноги разом, ноги разом і нарізно для посилення навантаження. Можна просто стрибати, викидаючи руки і ноги, щось на зразок елементів динамічної йоги. До речі, йога на березі - це взагалі окрема тема, відпочинок не тільки тіла, а й душі.

Якщо не подобаються інтенсивні спортивні навантаження, можна обмежитися бігом. А після трохи помедитувати. Морський прибій - це абсолютно дивовижні відчуття, навіть важко порівняти з чим-небудь.

Інтенсивність тренувань буде залежати від твоєї сили волі і бажаного результату. Для збереження форми і тонусу цілком достатньо після пробіжки зробити комплекс вправ, трохи поплавати собі на втіху.

Якщо стоїть завдання накачати м'язи або скинути вагу, потрібно бути готовим до циклічної тренуванні з наростаючою навантаженням. Потрібно буде повторити тренування кілька разів. Спочатку біг і по 10 вправ на кожну групу м'язів, потім знову біг і по 15 вправ. Якщо витримаєш, то ще раз по 20 вправ. Відмінно підійде плавання уздовж берега по 50 м і більше, в залежності від підготовленості і фізичних можливостей. Можна брати з собою скакалку, вибрати місце без піску і потренувати руки і ноги додатково.

Заняття на березі повинні бути комфортні, тому уважно стався до вибору взуття та одягу. Ми часто бачимо сюжети, де красиво біжать по піску дівчата з довгими ногами і босоніж. Можливо це і твій вибір. Але краще надягти на перших порах кросівки з щільною підошвою, щоб не травмувати ноги на піску. Вранці на пляжі прохолодно, легка вітровка не завадить. Само собою, не забувай про темні зручні окуляри і кепку.

Можливо, ти вже надихнувся ранковим морем, але фізична підготовка кульгає. Починай просто з прогулянок. Спокійно, не поспішаючи зустрічай світанок, рухайся, поступово далі і далі освоюючи узбережжі. Побачиш, що через тиждень ноги самі побіжать по пісочку, а без купання взагалі не захочеться йти. Це перевірено.

Особливо радіють ранковим прогулянкам діти. Беріть їх з собою, разом займайтеся. Так просто грайте у футбол, волейбол, насолоджуйтеся морем. Це зайвий привід провести більше часу з сім'єю, привчити дітей до здорового способу життя, та й себе підтримувати у формі.